مرکز تماس 021 910 910 17

تاریخچه نیسان پاترول خودروی محبوب

تاریخچه کامل نیسان پاترول

نیسان پاترول

نیسان پاترول

نیسان پاترول یکی از خودروسازان چند ملیتی می باشد که در نیشیکو یوکوهاما مرکز فرماندهی خود را قرار داده است و در آن جا سلطنت می کند. از اواسط سال 1999 نیسان عنوان قسمتی از اتحاد رنو-نیسان را به خود اختصاص داد، و همکاری بین این تولید کننده ژاپنی با تولید کننده فرانسوی شکل گرفت.
کارلوس گوسن در هر دو شرکت به عنوان وظایف خود را به خوبی انجام می دهد و موفق شده است که که این دو ماشین ساز را به سود کلانی برساند. نیسان ماشین های خود را زیر نظر برندهای داتسون،  اینفینیتی و همچنین خود نیسان به فروش می‌رساند. بازوی تیونینگ این کمپانی نیز نیسمو NISMO می باشد. نیسان بعد از تویوتا، گروه هیوندای ، جنرال موتورز، فولکس ‌واگن و فورد در میان بزرگ ترین خودروسازان جهان رتبه ششم را به خود اختصاص داده است که رتبه بسیار خوبی هم می باشد. ولی به هر حال با به حساب آوردن شراکتی که با رنو دارد مقام این خودروساز تا رده چهارم هم می‌رسد. در کشورهای روسیه ، چین و مکزیک، نیسان در میان همه شرکت‌ های ژاپنی حرف اول را می زند و از محبوبیت بسیار بالایی هم برخوردار است. بعد از این مقدمه‌ی تقریبا کوتاه به سراغ بررسی یکی از محبوب‌ترین و ارزشمند ترین خودروهای این کمپانی می‌رویم. در ادامه تاریخچه پاترول را به اتفاق یکدیگر مرور خواهیم کرد.

در هنگام معرفی در کشور ما ایران پاترول با استقبال بسیار ایده آلی مواجه شد و یکی از بهترین شاسی بلندهای موجود در بازار بود که می‌توانست به خوبی خود را نشان دهد و توانایی‌های خود را به رخ همه کاربران بکشاند. رفته رفته و با طی شدن زمان و بالا رفتن قیمت سوخت، به علت مصرف بالای آن محبوبیت این خودرو کاهش پیدا کرد ولی در این روزها می‌بینیم که یکبار دیگر با بالا رفتن تب آفرود بین جوانان بازهم پاترول خود را در بازار به خوبی نشان داده است و دل بسیاری از کاربران را برده است.

در متن پیش رو به بررسی نسل‌های گوناگون نیسان پاترول خواهیم پرداخت. و شما را با آن ها آشنا خواهیم کرد.

نیسان پاترول مجموعه ای از ماشین های چهارچرخ متحرک می باشد که از اوایل سال 1951 به وسیله نیسان تولید و وارد بازار شدند. نیسان پاترول به طور معمول به ‌عنوان یک خودروی محکم و سخت و همچنین کاربردی در کشورهایی مانند نیوزلند،  استرالیا، ژاپن و دیگر مناطق مانند خاورمیانه، آفریقا ، آمریکای لاتین، اروپا و کارائیب معرفی شده است. پاترول به طور مستقیم با تویوتا لندکروز رقابت تنگاتنگی دارد. در کانادا و ایالات ‌متحده ، این ماشین وجود ندارد و به‌ جای آن برند اینفینیتی خودنمایی کاملی را به انجام می رساند.

پاترول در دو مدل سه درب بافاصله‌ی میان محورهای کوتاه (SWB) و همچنین پنج ‌درب با فاصله‌ی میان محورهای زیاد (LWB) در دسترس کاربران قرار دارد. مدل LWB علاوه بر مدل واگن، در مدل های utility و Cab نیز قابل سفارش می باشد. در میان سال‌های 1988 تا 1994، فورد استرالیا پاترول تصمیم گرفت که فورد ماوریک را با نام Maverick به بازار وارد کند. پاترول و ماوریک هر دو در یک دوره وارد بازار شدند. همینطور در بعضی از کشورهای اروپایی، پاترول با نام ابرو پاترول Ebro Patrol  به بازار وارد می شد که البته این ایده فقط برای یک دوره کوتاه بود. تا سال 1980 در کشور ژاپن پاترول را به نام نیسان سافاری در میان کاربران شناخته می شد. پاترول در آمریکای جنوبی ، مرکزی ،  استرالیا ،  آفریقای جنوبی و قسمت هایی از غرب اروپا و جنوب آسیا و همینطور کشور ما ایران و خاورمیانه در دسترس عموم می باشد. همان گونه که گفتیم پاترول در آمریکای شمالی به بازار وارد نشده است و در مقابل نیسان آرمادا Armada قسمت شاسی بلندهای فول سایز را در اختیار خود دارد. در سال 2010، این ماشین با اسم اینفینیتی QX56 در آمریکا وارد بازار شد که از پلت فرم یکسان با نیسان آرمادای ساخته شده بین سال‌های 2004 تا 2010 سود کامل را می برد.
از پلت فرم Y61 همچنان هم به‌ عنوان ماشین نظامی در کشورهای مختلف آسیایی و همچنین خاورمیانه استفاده به عمل می آید و نسخه‌های گوناگون پاترول به شکل گسترده به وسیله آژانس‌های سازمان ملل مورد بهره  قرار می‌گیرند. نسخه های Y61 در کنار نسخه Y62 کنونی ساخته می‌شوند. نسل‌های 4 و 5 پاترول وسیله‌های مهم حمل‌ونقل ارتش ایرلند می باشند.

اولین نسل

در سپتامبر سال 1951  4w60 وارد بازار شد و کار خود را آغاز کرد و مخصوص نمایندگی‌های کشور ژاپن بود.(نمایندگی ‌های نیسان کشور ژاپن به Nissan Store معروف بودند. سال ها بعد در سال 1966  اسم این نمایندگی‌ها نیز به Nissan Bluebird Store تغییر پیدا کرد(

استایل همگانی این ماشین دقیقا مانند جیپ ویلیز به نظر می رسید. 4w60 از پیشرانه‌ی NAK نیسان با هفتاد و پنج  اسب بخار قدرت استفاده بخ عمل می آورد. این میزان پیشرانه از اتوبوس 290 نیسان برداشت شده بود. این ماشین از سیستم 4 چرخ متحرک پار ه‌وقت و همچنین گیربکس چهار سرعته دستی بهره کامل را می برد. جلو پنجره نشان استیل نیسان را با خود حمل می کرد. نسخه 4w70 واگن هم در دسترس عموم بود. در ماه اوت سال 1955 4w61 جای خود را به 4w60  داد.
تفاوت‌های کلی 4w61 با 4w60 به موردهایی مانند جلوپنجره (با بهره گیری از همان میله‌های کرومی)، شیشه‌ی جلوی که یک تکه بود، نوارهای کرومی در قسمت کاپوت و صندلی‌های نا میزان (قسمت سرنشین پهن تر از قسمت راننده بود) خلاصه می‌شد. ولی تغییر عظیم دیگر پیشرانه بود.4w61 از پیشرانه‌ی NB تازه نیسان با 3.7 لیتر حجم بهره کامل را می برد. قدرت ساخت 92 اسب بخار را داشت و در سال های بعد با به وجود آمدن پیشرانه‌ی چهار لیتری NC نیسان قدرت این پیشرانه به 105 اسب بخار رسیده بود. نشان قسمت جلوپنجره قرمز و کرومی رنگ دیده می شد و “NISSAN” را به همگان نشان می‌داد. در ماه اکتبر سال 1958 هم به ساخت این مدل پایان داده شد و 4w65  به بازار وارد شد.
4w65 هم مانند مدل 4w61 بود اما موردهایی مانند گلگیرهای قسمت جلو ، جلوپنجره و کاپوت دوباره طراحی شده بودند. آرم نیسان بر روی جلوپنجره قرار داشت و کلمه پاترول هم به قسمت های کناری کاپوت منتقل شده بود. یک واگن هشت سرنشینه هم با اسم WG4W65 در دسترس قرار گرفته بود. نسخه 4w66 که عمر کمی داشت در ماه دسامبر 1959 کار خود را آغاز کرد. فقط این تغییر به وجود آمده بود که منبع قدرت این ماشین پیشرانه‌ی چهار لیتری P نیسان به 125 اسب بخار قدرت رسیده بود. ساخت این نسخه در ماه ژوئن سال 1960 به پایان رسید.

دومین نسل

نیسان پاترول

نیسان پاترول

نیسان پاترول 60 و همچنین G60 با یک سقف نرم بسیار عالی در سال 1960 در کشور استرالیا به فروش رسیدند. نسخه های فرمان چپ L60/GL60 در بیرون از کشور استرالیا به فروش می رسیدند. نیسان استرالیا اظهار می‌کند که مجموعه 60 پاترول نخستین ماشینی بوده که همه طول کویر بزرگ سیمپسون را طی نموده است.

کاربران آمریکایی فقط در میان سال‌های 1962 تا 1969 موفق شدند به پاترول دسترسی پیدا کنند. در همین سال‌ ها پاترول‌ها به وسیله نمایندگی ‌های داتسون به فروش می رسید و فقط هنگامی بود که پاترول در ایالات‌ متحده وجود داشت. مدل  H60 با فاصله‌ی بسیار خوبی میان محورها هم در دسترس قرار داشت. نیسان پاترول سری 60 4WD در مدل هایی بافاصله‌ ی میان محورهای کوتاه، متوسط و همچنین بلند تولید شد. این ماشین دارای گیربکس دستی 3 حالته و بعدها 4 حالته بود. پیشرانه آن از سری موفق P بود و با برخورداری از شش سیلندر 3956 سی‌سی حجم را دارد بود. با بهره گیری از دو درب در جلو و همچنین یک درب در قسمت عقب و چهار صندلی که شامل راننده و سرنشین در جلو و همچنین  دو صندلی مانند نیمکت در قسمت عقب بودند، مدل H60 بافاصله‌ ی بسیار خوبی میان محورها این توانایی را داشت که 8 سرنشین را به طور همزمان حمل نماید.
در میان سال 1963، نسخه های KG60  و KGL60  با یک سقف محکم خود را نشان دادند. استایل ماشین ها به تویوتا لند کروز بسیار شبیه بود.

سومین نسل

نیسان پاترول

نیسان پاترول

مجموعه خودروهای 160 در اواسط سال 1980 و برای جایگزینی مجموعه 60 در کشور استرالیا کار خود را آغاز کردند. در کشور ما هم این نسخه بین سال های 1984 تا 1989 به وسیله شرکت پارس ‌خودرو شاخته و به بازار وارد شدند. در کشور استرالیا این ماشین به طور رسمی با نام MQ پاترول میان عموم شهرا یافته بود. پیشرانه ‌هایی که در دسترس بودند عبارت اند از L28،P40 و SD33. همه‌ی نسخه های با گیربکس چهار حالته دستی در بازار وجود داشتند با اینکه گیربکس سه حالته کاملا اتوماتیک در نسخه های بافاصله‌ی میان محورهای بزرگ و پیشرانه‌ی L28 به‌ عنوان یک آپشن قرار گرفته بود. همه‌ی نسخه های سری 160 پاترول گیربکس کمکی دو حالته با نسبت یک به یک برای دنده‌ سبک و سنگین داشتند. نسخه های SD33 از سیستم برق 24 ولت بهره می بردند. تریم های گوناگونی هم برای آن ها به وجود آمده بود و کاربر این توانایی را داشت که تریم داخلی قهوه‌ای یا آبی و همچنین کف ‌پوش‌های وینیل و را برای خود سفارش دهد. در نسخه های دولوکس وجود فرمان هیدرولیک کولر و هم به چشم می خورد.
دیفرانسیل قسمت جلوی همه‌ی نسخه ها C200 بود. در کشور استرالیا دیفرانسیل قسمت عقب کاملا استاندارد H233 بود. بعضی مدل ها دیفرانسیل از لغزش محدود (LSD) برخوردار بودند. دیفرانسیل قسمت عقب نسخه هوی دیوتی در بعضی پیکاپ ها و واگن‌های با  برخورداری از پیشرانه‌ی P40 بهره برده می شد. در بازارهای کشور های اروپایی که آفرود یر سخت کمتری در نظر گرفته شده بود، دیفرانسیل قسمت عقب سبک C200 در بعضی از نسخه ها به کار گرفته می شد.

در اواسط سال 1983 نسخه MQ آپدیت شد. نسخه های تازه به طور معمول به‌عنوان MK پاترول شهرت یافته بودند. هرچند که این اسم در زبان نیسان و دفترچه‌های تخصصی دیده نمی شد. بروز رسانی ها  چراغ‌های عقب و جلو به شکل مستطیل و سیستم تعلیق قسمت جلوی بهینه‌شده را شامل می شد. گیربکس چهار حالته کارایی بهتری گرفته بود و پنجمین دنده به تعداد زیادی از نسخه ها افزوده شده بود. مدل سقف بلند (Super Roof) واگن هم به طور همان زمان عرضه شد، هنگامی که نخستین بار پیشرانه‌ی توربودیزل SD33T در دسترس قرار گرفته بود. با همین پیشرانه پاترول این توانایی را داشت که به ‌سرعت 145 کیلومتر بر ساعت دست پیدا کند.

پیشرانه‌ ی دیزل تنفس طبیعی SD33 نیز در این دوره آپدیت شد. در کشور استرالیا و بعضی قسمت های دیگر پاترول‌های بهره گیری شده از پیشرانه‌ی SD33 با سیستم برقی 12 ولت تجهیز شده بودند. برای هماهنگ شدن با قدرت بیشتر پیشرانه‌ی توربودیزل، این نسخه ها به خنک ‌کننده‌ی روغن قوی تر و کلاچ تجهیز شده بودند.
این مجموعه از پاترول‌ها، تنها نسخه های با برند داتسون به شمار می رفتند. در اوایل سال 1984 برند محبوب داتسون به کار خود برای همیشه پایان داد.

چهارمین نسل از نیسان پاترول

نیسان پاترول

نیسان پاترول

Y60  به طور کامل در قسمت فنی با مدل های قبلی خود تفاوت های بزرگی داشت و نخستین پاترولی به حساب می آمد که از سیستم فنربندی پیچشی استفاده به عمل می آورد و سبب می‌شد که حتی در زمین‌هایی که چندان هموار نبودند و جز زمین های خشن به حساب می آمدند سواری بسیار راحت و نرمی را برای کاربران فراهم آورد. تمامی پاترول‌های Y60 اکسل در جلوی خود سه اتصال فعال داشتند و نسخه های واگن (SWB/LWB) در پشت از اکسل 5 اتصالی بهره مند شده بودند. میله‌ های نوسان در تمامی اکسل های عقب و جلو به کار گرفته شده بودند. در همه نسخه ها فرمان هیدرولیک به شکل کاملا استاندارد قرار داشت و تمامی واگن‌ها از ترمزهای دیسکی در عقب و جلو خود بهره می بردند. تعداد زیادی از نسخه ها از دیفرانسیل با لغزش کم برخوردار بودند و بعضی هم قفل دیفرانسیل پشت با کنده‌ی الکترونیکی را دارا بودند.

در کشور ژاپن پاترول به نام سافاری شهرت یافته بود و به‌ جای بهره بردن از سیستم الکتریکی دوازده ولت از برق 24 ولت استفاده به عمل می آورد.
نسخه های TD42 و TB42 با هنوز هم با دو گیربکس پنج حالته دستی و چهار حالته اتوماتیک در بازار ها وجود داشتند. ولی نسخه های RD28T و RB30 تنها از گیربکس پنج حالته دستی استفاده به عمل می آوردند.
تریم های گوناگون این نسخه در کشور استرالیا به شرح پایین بودند:
DX- با آینه‌های کوچک دستی، بدون داشتن قفل مرکزی، کولر قابل انتخاب،  وینیل کف ‌پوش ، قفل توپی چرخ ‌دستی
) RX- از ابتدای سال 1995) با آینه‌های تمام برقی، قفل میانی، کف ‌پوش کامل فرش، کولر، قفل توپی چرخ ‌دستی
ST-  با شیشه‌ های تمام برقی، آینه‌های تمام برقی، قفل میانی، کف ‌پوش کامل فرش، کولر، قفل توپی چرخ که اتوماتیک بود
Ti –  (از اواسط 1989) با شیشه‌های تمام برقی، آینه‌های تمام برقی، قفل میانی، کف‌پوش فرش که مخمل بود، کولر پشتی، سیستم صوتی با برخورداری از هفت بلندگو، چرخ‌ها با رینگ‌ های تمام آلیاژی سه پره، قفل توپی چرخ که اتوماتیک بود.
نسخه Ti تا اواسط سال 1991 از سقفی بزرگ به نام سانروف برخوردار بود. تریم چوب و چرم در اوایل سال 1992 و با مجموعه دو به‌ شکا کاملا استاندارد درآمده بود.
تریم ها در قاره اروپا به شکل فراگیری متغیر دیده می شدند. به عنوان مثال در کشور فرانسه تریم های SLX،LX و تعداد زیادی دیگر قرار داشت. پاترول ‌های پایانی با دو باتری کاملا استاندارد به بازار عرضه شدند.

دو آپدیت بسیار عالی دیگر در کشور استرالیا سر و  صدای زیادی درست کردند، اولی در ابتدای سال 1992 مجموعه 2 GQو دومی در اواسط سال 1995 .اصلی ترین موارد تازه در همان سال 1992 نشان دادن تزریق سوخت در نسخه TB42 و رئنمایی کردن سوپاپ EGR، سرد کننده روغن، صندلی‌های تازه و تریم تازه در RD28T بودند. دیگر موارد جدید مجموعه 2 سیستم تعلیق بروز رسانی شده، چرخ‌های عظیم ، ترمزها و استاندارد کردن دیفرانسیل لغزش محدود را شامل می شدند.
در اوایل سال 1991 چراغ‌ های پشت و همچنین چراغ‌ های ترمز از قسمت بدنه به قسمت سپر انتقال پیدا کرده بودند، این مورد به علت قوانین جدید طراحی در کشور استرالیا به وجود آمده بودند، اما به هر حال در نسخه های اروپایی همان شکل قبلی نگه داشته شده بود و هیچ تغییری در آن دیده نمی شد.
در اواسط سال 1993 نسخه TD42 به جهت کم شدن میزان سوخت کم وزن ‌تر شد. این مورد اما اثری بد بر روی پیشرانه از خود به جای گذاشت. پیشرانه‌ی اورجینال به وسیله پوشش نقره‌ ای قابل تشخیص بود در شرایطی که پیشرانه‌ی کم وزن شده پوششی به رنگ سیاه در خود می دید. نسخه RD28T نیز شامل تغییرات بزرگی شد، در این زمینه پمپ مکش از عقب آلترناتور به قسمت فوقانی پیشرانه انتقال داده شده بود. همینطور ایربگ راننده در بعضی نسخه های اروپایی قرار داده شده بود.

بعضی از ضعف ‌های بزرگ هم در این زمینه هم وجود داشت که از میان آن‌ها باید به لرزش‌ های عجیب در قسمت جلو که  البته در مدت گارانتی برطرف شده بود، لولاهای نه چندان جالب درب عقب و همچنین فریم‌های کهنه پنجره‌های قسمت عقب اشاره نمود. همینطور دیده می شد که پیشرانه‌ی RD28T از ایرادات واشر سر سیلندر برخوردار بود. گیربکس‌های پنج حالته اروپایی هم دارای خرابی هایی در یاتاقان‌ ها ، پنجمین دنده و در مسافت ‌های نسبتا طولانی رنج می بردند. ولی در هر حال امکان اطمینان نسخه TD42  بسیار عالی به نظر می رسید. پاترول‌ها با اکسل‌های بسیار خوب خود به شهرت بسیار بالایی دست پیدا کرده بودند.

از اوایل سال 1988 تا اواسط سال 1994، فورد کشور استرالیا پاترول Y60 را  دوباره تحت عنوان یک ماشین با نام فورد ماوریک معرفی نموده بود. ماشین در زمینه فنی مساوی بود اما در زمینه سطح تریم‌ها و همینطور رنگ ‌آمیزی با Y60 تفاوت زیادی داشت.

پنجمین نسل از نیسان پاترول

نیسان پاترول

نیسان پاترول

نسخه های Y61 (GU) برای نخستین بار در ماه دسامبر همان سال 1997 وارد بازار شدند و با برخورداری از پیشرانه‌های 2.8 لیتری توربودیزل ، 4.8 لیتری بنزینی،4.2 لیتری دیزل ، سه لیتری توربودیزل،4.2 لیتری توربودیزل برای عموم کاربران در دسترس بودند. در اواسط سال 2004 میلادی از نسخه فیس لیفت رونمایی به عمل آمد. این نسخه  از چراغ ‌های جلوهای مدرن و درب‌های پشتی بزرگ‌ تری برخوردار بود. در همان سال که این موارد پیش آمد نیسان به علت تقاضای کم کاربران فروش سافاری در کشور ژاپن را به پایان رسانید. نیسان همینطور مدل پیکاپ 2 در از مجموعه Y61 را در بعضی بازارها به دست کاربران می رساند. با اینکه نسخه جدید به بازار عرضه شده بود، ولی این مجموعه از پاترول هنوز هم در دسترس کاربران آفرود بود.

پیشرانه‌ی TB48DE جهت تیونرهای کشور عربستان و همچنین امارات بسیار محبوب و پر طرفدار بود و آن‌ها به سادگی توانایی آن را داشتند که آن را با سلیقه خود تنظیم و اصلاح نمایند تا جایی که بعضی از این خودروها می‌توانستند ماشین های بزرگی مانند فراری و لامبورگینی را شکست دهند! در یکی از این زمینه ها، پیشرانه‌ی TB48DE  به ‌طور دقیق تنظیم شده و قدرت تولید بیش از 2000 اسب بخار قدرت را به دست آورده بود! در سال 2014 میلادی نیسان ساخت این مجموعه را در همه دنیا به ‌جز کشور استرالیا، خاورمیانه،  آفریقای جنوبی، پاکستان، فیلیپین ، سریلانکاو… متوقف کرده بود.

ششمین نسل نیسان پاترول

نیسان پاترول

نیسان پاترول

نسل کاملا تازه نیسان پاترول با مجموعه Y62 در سیزده فوریه سال2010 و در مراسمی بزرگ در ابوظبی معرفی شد. مدل لوکس با نام اینفینیتی QX56 به به بازار وارد شده و به فروش هم می‌رسد، ولی در آینده اسم آن به QX80 تغییر پیدا کرد.
Y62 در اوایل سال 2016 میلادی و به‌ عنوان نسخه سال 2017 با اسم نیسان آرمادا در قسمت آمریکای شمالی به دست کاربران می رسد.

مجموعه Y62 به وسیله پیشرانه‌ی 5.6 لیتری هشت سیلندری مورد تغذیه قرار می گیرد که چهار هزار اسب بخار قدرت و 560 نیوتون متر گشتاور را دارا می باشد. گیربکس هفت حالته تمام اتوماتیک هم برای منتقل کردن نیرو وظیفه خود را به شکلی عالی انجام می دهد.

سیستم کنترل حرکت های قسمت بدنه هم به علاوه دیفرانسیل  قسمت پشت با قفل الکترونیکی قابل دسترسی است. توانایی های دیگر مانند کنترل کردن صعود و فرود از مکان های بلند، ایجاد هشدار خارج شدن از خط و کنترل نمودن پایداری می باشد.

کمترین قیمت

10 روز مهلت مرجوعی

365 روز گارانتی

پشتیبانی 24 ساعته

ارسال رایگان

پاسخگویی 24 ساعته، 7 روز هفته

  • Telegram: @kb_admin
  • info@keyhanbazaar.com

دانلود اپلیکیشن کیهان بازار