ربات های قاتل مایکروسافت و آمازون
کمپانی مایکروسافت و امازون، دو هیولای بزرگ در حوزه تکنولوژی هستند، و با دست رسی به فناوری هوش مصنوعی و ساخت ربات های قاتل ، تمام کره زمین را درمعرض خطر قرارخواهند داد.
به گزارش خبرگزاری فرانسوی (afp)، پس از نظر سنجی از افراد بسیار مهم و تاثیرگذار در حوزه ی فناوری دربارهی سلاح های کشنده و مرگ بار، مایکروسافت و امازون دو غول بزرگ و صد البته برتر در حوزه ی فناوری، با ساختن ربات هایی قاتل کره تمام زمین را در معرض خطر قرار خواهند داد. سازمان غیردولتی هلندی پکس (Dutch NGO Pax) کمپانی ها را با سه معیار مختلف دسته بندی کرده است که این سه معیار عبارت اند از:
آیا در حال توسعه تکنولوژی مربوط به هوش مصنوعی از نوع مرگبار هستند؟
آیا مشغول انجام پروژههایی نظامی مربوط یه این نوع هوش مصنوعی هستند؟
آیا انها برای مشارکت در پروژه های اینده منع شده اند یا خیر؟
فرانک اسلیپر، نویسنده ی گزارش منتشرشده میگوید:
چرا کمپانی هایی مثل مایکروسافت و امازون ساخت چنین سلاح های بحث بر انگیزی که میتوانند بدون کوچک ترین دخالتی از انسان تصمیم به کشتن افراد بگیرند را انکار نمیکنند؟
استفاده از این نوع هوش مصنوعی در سیستمهای نظامی که به صورت مستقل به آنها دسترسی به انتخاب و حمله به هدف داده میشود، بحث های اخلاقی بسیار زیادی مخصوصا در سال های اخیر به گفت و گو وا داشته است. منتقدان اخطار میدهند که اقداماتی مانند این میتواند امنیت تمام کشور ها و تمامی موجودات کره زمین از جمله انسان را بهخطر جدی بیندازد و پس از اختراع مواردی چون باروت و یا بمب اتمی، به انقلاب سوم در ساخت ادوات نظامی منجر شود.روز چهارشنبه ی هفته قبل، انجمنی از متخصصین دولتی درباره ی تدبیر های مربوط به سلاح های کشنده یک گرد همایی در مرکز سازمان ملل در ژنو ترتیب دادند تا در مورد اسلحه های متعارف خاص مذاکره و تبادلنظر کنند.
برخلاف مایکروسافت و امازون، گوگل که در سال های گذشته «راهنمای جلوگیری از استفاده هوش مصنوعی در سلاح ها» را انتشار داده بود، در سمت دیگر این رده بندی همگام با سافت بانک ژاپن در طبقه ی شرکت هایی با «عملکردی عالی» قرار گرفته است. این در حالی است که ۲۲ شرکت در حالت «نگرانی متوسط» و ۲۱ شرکت در حالت «نگرانی شدید» قرار گرفته اند
در این لیست، نام دو کمپانی بزرگ و آشنا، امازون و مایکروسافت دیده میشود که هر دو با پیشنهاد ۱۰ میلیارد دلاری پنتاگون برای فراهم کردن زیرساخت های خدمات ابری برای ارتش ایالات متحده امریکا رو برو شدهاند. از دیگر شرکتهای بزرگ در حیطه تکنولوژی که در گروه «نگرانی شدید» قرار دارند، میتوان به پلنتیر (Palantir) اشاره کرد. این شرکت در موسسه سرمایهگذاری موردحمایت سیا ریشه دارد و ۸۰۰ میلیون دلار برای ساخت هوش مصنوعی به آن اعطا شده است که میتواند به سربازان کمک کند و همزمان منطقه نبرد را تجزیه تحلیل کند
استوارت راسل استاد علوم کامپیوتر در دانشگاه برکلی، به آژانس خبری AFP گفت:
سلاح های مستقل به سلاح های کشتار جمعی تبدیل خواهند شد؛ چون اگر در این حلقه به دخالت انسان نیازی نباشد، فقط با یک نفر میتوان یک ملیون سلاح یا صد میلیون اسلحه را شلیک کرد.
راسل ادامه داد:
حقیقت این است که سلاح های مستقل را شرکت های غیر دولتی تولید خواهند کرد. به همین دلیل، این شرکتها با بهراهانداختن پویشهایی برای جلوگیری از شایع شدن سلاحهای اتوماتیک، میتوانند نقش تعیینکنندهای اجرا کنند.
گسترش هوش مصنوعی برای اهداف نظامی گفت و گو و اعتراضهای زیادی در این حوزه بهوجود آورده است. سال قبل گوگل از تمدید کردن پروژه پنتاگون به نام هوش مصنوعی Maven اجتناب کرد؛ برنامه ای که از یادگیری ماشین برای اختلاف افراد و اشیاء در برخی فیلمهای پهپادی استفاده میکرد.
همچنین، این غول دنیای جست وجو به پروژه وزارت دفاع ایالات متحده امریکا نامیده شده به «برنامه ی زیرساخت های دفاعی شرکتهای مشترک» (JEDI) اتمام داد؛ درحالیکه مایکروسافت و امازون امیدوار بودند از این برنامه برای عهد نامه خدمات ابری خود استفاده کنند.
هوش مصنوعی
در این گزارش آمده است کارمندان مایکروسافت هم با عهد نامه ارتش ایالات متحده برای بهره جویی از هدست واقعیت افزوده و هولولنز (HoloLens) بهمنظور «افزایش قابلیت مرگبار بودن» در میدان جنگ مخالفت کردهاند.
سلاحهای اتوماتیک چگونه خواهند بود؟
بهگفتهی راسل، «هرچه که الان به طور کلی جنگ افزار حساب میشود، میتواند به یک سلاح خودکار یا اتوماتیک تبدیل شود؛ به دلیل انکه افراد و کمپانی ها در حال کار روی نسخه هایی خود کار، اعم از تانکها و جنگندها یا زیردریایی ها هستند.
باوجوداین، نگرانی هایی درمورد به وجود امدن سلاح های مستقل جدیدی وجود دارد. این سلاحهای جدید شامل پهپادهایی کوچکتر از مدل های قدیمی هستند که در فیلم کوتاه «پهبادهای قاتل» (Slaughterbots) سال ۲۰۱۷ به نمایش گذاشته شد.
راسل بیان کرد:
میتوانید تعداد زیادی مثلا یک میلیون از این پهباد ها را با هواپیما های باری بفرستید میزان خرابی که این پهباد ها میتوانند به وجود بیاورند میتواند به اندازه ی یک بمب اتم باشد هرچند به ساختمان ها آسیبی وارد نشود
با استفاده از فناوری شناخت چهره، پهباد ها میتوان «تنها قوم یا جنسیت خاصی را از بین ببرند» یا با استفاده از اطلاعات شبکه های اجتماعی، میتوانند تمام افرادی با یک نظر سیاسی خاص را از بین ببرند.
راسل دراخر بیان کرد قدم های بعدی باید برای ممنوع کردن سلاح های هوش مصنوعی در سطح بین الملل برداشته شود. میتوانیم به صورت خلاصه بگوییم ساخت و استفاده از سلاح هایی که خود میتواند به صورت مستقل تصمیم به کشتن انسان بگیرد باید متوقف شود.