دلایل ارتقا به ویندوز 10.بخش اول
شاید شما هم متوجه شده باشید که حالا دقیقا زمان آن فرا رسیده است که به ویندوز 10 رو بیاورید و از همه نسخه های قبلی ویندوزی که استفاده می کردید دست بکشید. اما شاید باریتان سوال پیش بیاید که چه عواملی باعث شد ویندوز 10 تا این اندازه محبوب شود؟ و چه چیزی باعث شد که همه ویندوزهای قبلی خود را رها کنند و دلایل ارتقا به ویندوز 10 چیست؟ با کیهان بازار همراه باشید تا دلایل اصلی محبوبیت ویندوز 10 و همچنین دلایل استفاده از این ویندوز محبوب را با شما بررسی کنیم. با ما همراه باشید.
طی اتفاقاتی که در این چند ماه اخیر افتاد، راهی به جز ارتقا یافتن به ویندوز ۱۰ برای کاربران باقی نمانده است وآن دسته از کاربرانی که از این ارتقا چشم پوشی می کنند کاری می کنند که از پشتیبانیهای خاص و بهروزرسانیهای امنیتی جدید محروم شوند و به همین دلیل مجبور می شوند که به ویندوز محبوب 10 رو بیاورند. آن دسته از کاربرانی که ویندوز 7 را همواره داشته اند و از کاربران وفادار این ویندوز می باشند نباید هیچ ترسی به دل خود راه دهند، به این دلیل که ویندوز ۱۰ تفاوت های آنچنانی با این ویندوز تقریبا قدیمی ولی محبوب ندارد؛ و براساس تجربه ای که کاربرانی بسیاری از کار کردن با ان به دست آورده بودند باید گفت که کار کردن با آن به دلیل رابط کاربری بسیار زیبا و روان لذتبخش است.
قابلیتهایی از قبیل Windows Hello که در صفحهی لاگین موجود می باشد (فناوری خاص احراز هویت از طریق شناسایی چهره که فناوری بسیار خوب و جالبی می باشد، اسکنر اثرانگشت یا عنبیه که بسیار مورد توجه کاربران گوناگون قرار گرفته است و به محبوبیت بالایی دست یافته است)، پشتیبانی از صفحهی نمایش لمسی بسیار قوی، دسکتاپهای فراوان، امکان دسترسی سریع به File Explorer و و مرورگر Edge باعث شده است که تجربه کاری بسیار عالی باشد و بهبودهای بسیار زیادی هم داشته باشد که بسیار به چشم می آیند.
البته برای آن دسته از افرادی که به Windows Media Center علاقه فراوانی داشتند و از کار کردن با آن رضایت کامل داشتند، حذف نمودن این قابلیت خاص از ویندوز 10 ممکن است کمی ناراحت کننده باشد و آن ها را دلسرد کند و بعضی ها سعی خود را می کنند که اقدام به نصب کردن نرم افزار قدیمی کنند که با سیستمعامل بهروزشده سازگاری ندارد.
بهطورکلی باید گفت که ویندوز ۱۰ در زمینه سرعت، امنیت، آسان بودن رابط کاربری، سازگاری و انواع ابزار نرمافزاری پیشرفت های بسیار زیاد و قابل توجهی نسبته به نسخه های قبلی ویندز داشته که گاها این پیشرفت ها باعث شده اند که کاربران به طور کامل و با دیدن یکی از ای امکانات بسیار خوب ویندور قبلی خود را رها کرده و به وینوز 10 رو بیاورند و کاربران دیگر را هم تشویق می کنند که به این ویندوز محبوب و دوست داشتنی رو بیاورند.
یکی از پیشرفت هایی که در زمینه طراحی ویندوز 10 به عمل آمده است و بسیار مورد توجه کاربران قرار گرفته است محیط کاملا آشنای آن برای کاربرانی است که از نسخههای قبلی ویندوز ۸ استفاده کرده اند به عنوان مثال باید به بازگشت منوی استارت و هماهنگی کامل با ماوس و صفحهی کلید نام برد که قبلا در نوع خودشب یسار محبوب بود و کاربران فراوانی از آن ابراز رضایت کرده بودند. با تمام این موارد، همه افرادی که در ویندوزهای ۸ و ۸.۱ از قابلیتهایی مثل عملکرد بسیار خوب و امنیت محروم بودند میتوانند به ویندوز ۱۰ روی بیاورند و از امکانات بسیار خوب و ایده آل آن استفاده بکنند.
از همان زمان که برای اولین بار از ویندوز 10 رونمایی شد یعنی از سال 2015 تا به حال هفت بروز رسانی مختلف برای آن ارائه شده است که هیچکدام از آن ها هزینه ای نداشته اند و دقیقا مانند نسخه های مربوط به macOS بو ده اند. فرایند بروز رسانی کاملا بهبود یافته است و کاربر می تواند به انتخاب خود زمان بروز رسانی را تنظیم کند و دیگر مانند گذشته با پنجره بروز رسانی مواجه نشود زیرا کاربران بسیاری از این مورد احساس رضایت نمی کردند و این پنجره را مزاحم می دانستند به هین دلیل دیگر مانند گذشته با این پنجره مواجه نخواهیم شد و کاربر باید به صورت دستی زمان بروز رسانی را تنظیم کند و می تواند آن را به تعویق بیندازد.
ارتقا یافتن به ویندوز ۱۰ تا تابستان ۲۰۱۶ کاملا رایگان بود اما حالا کاربران باید برای دستیابی به نسخههای جدید هزینه خاصی را پرداخت کنند. قیمت نسخهی خانگی این ویندوز۱۳۹.۹۹ دلار و نسخهی پیشرفته آن که تمرکز خاصی بر کسبوکار دارد ۱۹۹.۹۹ دلار است این نسخه مورد توجه عده زیادی از کاربران قرار گرفته است. همچنین جدا از موارد قبلی هزینه اینترنت در این مورد بسیار پایین تر است و شاید به همین دلیل محبوبیت بیشتری دارد.
اگر جز آن دسته از کاربران باشید که تا به حال ویندوز قدیمی خود را به ویندوز 10 ارتقا داده اید، همه بروز رسانی هایی را که به آن مربوط می شوند را به صورت رایگان دریافت کرده اید از این بروزرسانی ها نهایت استفاده را برده اید و اگر یک سیستم جدید را خریده باشید حتما سیستمعامل جدید به همراه آن برای شما ارائه خواهد شد.
ویندوز ۱۰ وقتی برای اولین بار راهاندازی شد به خوبی نمی توانست که پاسخگوی نیازهای مختلف کاربران تبلت را بدهد اما امروز این کمی و کاستی ها برطرف شده است و هیچ مشکل خاصی در این زمینه مشاهده نشده است. به عنوان مثال، مرورگر وب اج این امکان را به کاربر می دهد که به صورت دلخواه تاریخچه مرور را جا به جا بکند و نمای All Apps روی تبلتها را هم میتوان به جای نمایش فهرست گونه در کل صفحهی نمایش قرار داد و جای گذاری کرد. البته تعداد بسیار زیادی از کاربران ویندوز، از لپتاپ و کامپیوترهای رومیزی که بسیار هم محبوب شده اند استفاده میکنند و ارتقا به ویندوز ۱۰ به شدت به آنها پیشنهاد می شود چرا که این ارتقاد یافتن قطعا به سود آن ها خواهد بود و می توانند که از امکانات بسیار خوب ویندوز 10 استفاده کنند.
دلایل ارتقا به ویندوز 10.بخش دوم
سرعت
سرعت بالا برای ویندوز بسیار حیاتی است و باعث می شود که سطح کارایی بالا برود و با سرعت بیشتری کارها انجام بگیرند. اگر قبلا ویندوز ۸ یا ۸.۱ را امتحان نکرده باشید، یکی از بهترین مزایایی سیستمعاملهای ویندوز وجود دارد را از دست دادهاید: شروع به کار سریع. ویدئوهای قابل مقایسهای بسیاری درباره سرعت راهاندازی ویندوز ۱۰ در مک بوک در برابر macOS وجود دارند که می توانید آن ها را مشاهده کنید و خودتان تفاوت را ببینید و مقایسه را به عمل آورید. البته سرعتی که سیستم عامل مک دارد بسیار بالا است.
در زمینه سرعت، سیستمعاملهایی که جدیدتر هستند، نسخههای قدیمیتری مثل ویندوز ۷ را در یک سبقت جا خواهند گذاشت. به عنوان مثال یکی از امکاناتی مه این نسخه دارد و بسیار مورد توجه کتربران قرار گرفته بود، DirectX 12 یک موتور سهبعدی بسیار عالی است که توسعهدهندگان بازی را به یک سطح جدید از عملکرد و سرعت میبرند.
منوی استارت
مدتهای بسیار زیادی بود که تعداد فراوانی از کاربران جامعهی فناوری به سختی علاقه داشتند که منوی استارت از گردد و مانند گذشته از آن استفاده لازم را به عمل آورند به این دلیل که در ویندوز 8 این منوی استارت حذف شده بود و از همان دوران برخی اعتراض ها به این مورد به وجود آمده بود که رفته رفته این اعتراض ها زیادتر هم شدند. اما نکته جالب این است که از وقتی منوی استارت برای اولینبار در ویندوز 95 خودش را نشان داد، گروهی از کاربران آن را جدی نگرفته بودند و به شدت به تمسخر آن روی آورده بودند. به هر حال، مایکروسافت متوجه شد که به نیاز کاربران باید اهمیت بدهد و این قابلیت را مجددا برای کاربران مشتاق اضاف کرد و آن ها را در این زمینه به هدفشان رساند؛
اما یک تفاوت در این نسخه وجود دارد و آن هم اینکه در این نسخه، یک ضمیمه کاشیمانند به آن اضافه شده که اطلاعات را به خوبی و کاملا نمایان در کاشیها نمایش میدهد. کاشیها در اندازه های متفاوتی وجود دارند؛ برنامههایی که از اهمیت بیشتری برخوردار هستند در کاشیهای بزرگتر و برنامههای کم اهمیت تر دیگر در کاشیهای کوچکتر قرار میگیرند.
کورتانا
صحبت کردن با فناوری،یک قابلیت بسیار جذاب است. اگر از Xbox one و یا سیری قبلا استفاده کرده باشید، متوجه این همه جذابیت تعامل با فناوری خواهید شد. «Hey Cortana, Play music» یا «take note» ازسری قابلیتهای مبتدی این فناوری می باشند. با کورتانا این توانایی را دارید که کامپیوتر خود را خاموش کرده و یا در حالت خواب قرار دهید، این قابلیت پس از یک روز که از کامپیوتر استفاده زیادی کرده اید بسیار سودمند می باشد. قطعا روزی مردم از نیاز نداشتن به تایپ کردن و یا کلیک ماوس برای باز گشایی برنامهها و صفحات مختلف وب یا دریافت اطلاعات تشکر خواهند کرد.
از قابلیتهای بسیار خوب دیگر کورتانا اید به یادآورهای آن اشاره کرد که در انواع دستگاههای اندروید و آیفون هم کاربر میتواند به آن دسترسی داشته باشد و از قابلیت های فراوان آن استفاده لازم را ببرد. فرمانهای صوتی بسیار دقیق از تنها قابلیتهای کورتانا نیستند: نوت بوک کورتانا می تواند که به خوبی مسیر علایق را حفظ کرده و اطلاعاتی از قبیل امتیاز تیمهای ورزشی موردعلاقه کاربر، وضعیت جوی و حتی شرایط مختلف ترافیک مسیر خانه را به خوبی و به شکل کاملا زیبایی نشان دهد.
اگراز اسپیکر کورتانا مانند Harman Kardon Invoke استفاده کرده باشید و از آن ها برای خود داشته باشید این توانایی را دارید که به کورتانا دستور یک راهاندازی، خاموش نمودن یا بیصداکردن کردن کنسول را بدهید و از فرمان پذیری آن لذت فراوانی ببرید. به این ترتیب میتوانید دستگاههای خانگی هوشمند مانند لامپهای Philips Hue را کاملا در کنترل خود در آورید.
اپلیکیشن های یونیورسال
اگر جز آن دسته از افرادی هستید که هنوز از ویندوز ۷ استفاده میکنید، حتما app store آشنایی ندارید؛ اما در ویندوز ۱۰ این توانایی را دارید که به نرمافزارهای کاملا ضروری دسترسی لازم را پیدا کنید، همچنین شما میتوانید اپلیکیشنها را به شکل پنجرهای یا تمام صفحه نمایش دهید این بستگی به خودتان دارد و هیچ محدودیتی برای شما وجود ندارد.
این اپلیکیشن ها در sandbox-های خود اجرا خواهند شد پس بنابراین در برابر نرمافزارهای قدیمی ویندوزی امنیت بیشنری دارند و کاربران در این زمینه می توانند که هیچ نگرانی خاصی نداشته باشند و با خیال راحت با اپلیکیشن ها کار کنند. این اپلیکیشن ها به وسیله نمایش اعلانها در Action Center و به اشتراک گذاشتن تعبیه شده با سیستم یکپارچه خواهند شد؛ به عنوان مثال شما میتوانید فقط با دکمهی استاندارد share، تصاویری را از اپلیکیشن تصاویر در اینستاگرام به اشتراک گذاشته و لذت ببرید.
ویندوز ۱۰ با اپلیکیشن های دقیق تر و با کیفیتتری مثل Photos ،Videos ،Music ،Maps People ،Mail و Calendar همراه خواهد بود. این برنامهها به شکل تمام صفحه با استفاده کامل از دسکتاپهای لمسی یا حتی ماوس و ورودی صفحهکلید اجرا خواهند شد و هیچ مشکلی در این زمینه وجود ندارد. همچنین به شکل دورهای برای نشان دادن قابلیتهای کاملا جدید بهروزرسانی خواهند شد. Windows Store فقط برای دانلود برنامه ها نخواهد بود. بلکه کاربر می تواند که فیلم، برنامههای تلویزیونی و یا کامپیوتر Surface یا کنسول Xbox را هم از آن خرید کند. یک مجموعه کامل از بازیهای کامپیوتری را در اختیار کاربر قرار خواهند داد که در صورت لاگین شدن، می تواند به اجرای آنها بپردازید.
قابلیت لمسی
امروزه تقریبا همه صفحه نمایش ها مانند تلفن های هوشمند، تبلت ها و حتی سیستم هدایت خودرو لمسی می باشند؛ پس چرا کامپیوتر رومیزی یا لپتاپ ها نباید از این قابلیت بهره ای ببرند؟ بسیاری از کاربران از ماندن اثرانگشت خود روی صفحهی نمایش شکایت کرده بودند؛ اما چرا این مشکل در کامپیوترهای رومیزی به نسبت تلفن های هوشمند مشکلات بیشتری را به وجود می آورد که گاها دردسر ساز هستند و کاربر رابا مشکلات جدی مواجه می کنند، آن هم دقیقا درحالی که اثرانگشت همه صفحهی نمایش گوشی های هوشمند را در بر می گیرد.
در کامپیوترهایی مانند Asus Zen AiO Pro Z240 IC یا تبلت های قابل تبدیل Surface Pro 6 یا Acer T232HL، ورودی لمسی راه وارد کردن اطلاعات در کامپیوترها نمی باشد، اما در برخی مواقع می تواند سودمند هم باشد. ظاهر کاشی مثل منوی استارت ویندوز را به یک گزینهی بسیار مناسبتر از iOS برای تبلتها تبدیل خواهدکرد.
دلایل ارتقا به ویندوز 10.بخش سوم
Action center
تلفن های هوشمند به طور معمول نوتیفیکیشن پیغامها، بهروزرسانیهای مختلف و گاها در صورت نیاز کاربر اخبار فوری را نمایش میدهد و آن ها را به اطلاع کاربر می رسانند.این روزها به لطف امکانات ویندوز ۱۰، با کامپیوترهای رومیزی هم کاربرمیتواند که از انواع این قابلیت ها استفاده لازم را بکند و دیگر چه از این بهتر. دقیقا مانند بخش Notification Center در macOS، قسمت Action Center ویندوز ۱۰، پیام های ایمیل و حتی پیام های خود سیستم و برنامههای مختلف را نشان میدهد به عنوان مثال هنگامی که یک برنامه به بروزرسانی نیاز داشته باشد اینجا نمایش داده می شوند.
حتی در صورت نیاز میتوانید هشدارهای جوی یا یادآورهای تاریخ های تولد دوستانتان را هم ببینید و از این امکانات به خوبی استفاده لازم را ببرید. ویندوز 7 از یک قابلیتی ابتدایی برای اعلانها استفاده می کرد که گاها به مشکلاتی هم برخورد می کرد اما قسمت system tray بعد از یک دوره کوتاه به شکل اتوماتیک متوقف خواهد شد و با کاربر تعامل زیادی نخواهد داشت. به هر شکل اگر علاقه ای به تماشای اعلانهای مختلف ندارید این توانایی را دارید که در قسمت Focus Assist آنها را به طور کامل متوقف کنید و دیگر از این اعلان های خاص مشاهده نکنید.
یک مرورگر بهتر
مایکروسافت اج ظاهری کاملا مدرن به مرورگری که به شکل پیش فرض در سیستم عامل وجود دارد بخشیده است. امکانات و سرعت آن بسیار بهبود داشته است و همینطور قابلیتهای کاملا جدیدی مانند نشانهگذاری میان صفحات مختلف وب و حالت خواندن (reading mode) هم به قابلیت های آن اضافه شده. مصرف باتری اج برای برخی دستگاهها مانند لپتاپ و تبلت بسیار کمتر می باشد.
نسخهی فعلی اج در آینده ای نزدیک بر روی مرورگر کرومیوم اجرا خواهد شد که امکانات بسیار خوبی هم دارد و کاملا محبوب در میان کاربران می باشد همچنین سازگاری کامل تری با وبسایتهای مختلف دارد و از این جهت عملکرد بسیار خوبی دارد و کاربر می تواند که از امکانات مختلف آن استفاده لازم را ببرد. همچنین این امید وجو دارد که مایکروسافت همه امکانات خاص و بسیار کاربردی و سودمند مرورگر نام برده را مانند جستجوی متنی که بسیار عملکرد خوبی هم دارد با کورتانا، آیکن اشتراک گذاری قرار گرفته شده و طراحی بسیار عالی Fluent را حفظ کند.
یکی از دلایل ارتقا به ویندوز 10 امنیت بسیار خوب آن می باشد
ویندوز ۱۰، از قابلیت Secure Boot که آن را از ویندوز ۸ به طور کامل به ارث برده و حتی به جرات میتوان گفت امنیت آن از ویندوز ۸ هم در برخی زمینه ها بیشتر است و مقداری کامل تر و کارآمد تر به نظر می رسد. به وسیله قابلیت Secure Boot، همه کد هایی که در هنگام راه اندازی سیستمعامل به شکل اتوماتیک اجرا میشوند باید کاملا توسط مایکروسافت یا خود تولیدکنندهی سختافزار ثبت شده باشددر غیر این صورت عملیات انجام نمی شودهمین مسئله باعث می شود که کارایی و امنیت بالا تر برود .
برخلاف ویندوز ۸، سیستمعاملهایی که در ویندوز ۱۰ وجود دارند را میتوان به سادگی و نیاز کاربر به شکلی تنظیم کرد که به هیچ وجه کسی قادر نباشد این محدودیت را کنار بزند و از امکانات آن استفاده لازم را ببرد. سه ویژگی امنیتی دیگری که در ویندوز ۱۰ وجود دارند عبارتاند از Device Guard، Microsoft Passport و Windows Hello. در این اواخر، مایکروسافت دو توانایی محافظت در مقابل باج افزار و انواع تهدید ها یا سوءاستفاده های کاربران را به ویندوز اضافه کرده است.
برنامه xbox
اگر جز کاربرانی هستید که به گیم علاقه دارید و به اصطلاح گیمر می باشید ، قطعا از امکانات یکپارچه سازی Xbox در ویندوز ۱۰ استفاده لازم را خواهید برد و آن را یکی از بهترین امکانات این ویندوز می دانید زیرا که کاملا برای کاربران گیمر به وجود آورده شده و می تواند این کاربران را به خوبی در این زمینه راضی کند. از طرفی دیگر به وسیله برنامهی Xbox ویندوز ۱۰ این توانایی را دارید که دوستان و دستاوردهای بازی را به شکلی بسیار عالی ردیابی کنید و از این امکانات بسیار خوب هم نهایت استفاده را ببرید،می توانید که بازی را از کنسول به کامپیوتر شخصی خود استریم کرده و بازیهای مولتی پلیر یا همان چند کاربره را بین بازیکن های کامپیوتر و بازیکن های کنسول Xbox اجرا نمایید و از امکانات بسیار خوب آن استفاده لازم را ببرید.
این روزها Windows Store سادگی جستجو نمودن بازی و خریدن آنها برای کامپیوترهای خاگی و Xbox را افزایش داده است و کاربران این توانایی را دارند که بازی مورد علاقه خود را در میان انبوه بازی ها جستجو کرده و اقدام به خریداری آن بکند این امکانات کاملا مختص گیمر ها هستند و آن دسته از کاربرانی که به گیم علاقه دارند قطعا از این امکانات نهایت استفاده را خواهند برد.
نوار بازی
همانطور که می دانید مایکروسافت امکانات بسیار خوبی را برای xbox در نظر گرفته است اما جدا از این امکانات بسیار خوب و ایده آل برای گیمر ها ، قابلیت Game bar هم به طور کامل اضافه شده است که امکانات بسیار خوبی دارد و با کلید ویندوز + G در دسترس کاربران مختلف قرار خواهد گرفت اگر این قابلیت با کلید G فعال نشد در قسمت Settings > Gaming > Game bar از فعالسازی آن اطمینان حاصل خواهید کرد). با این امکانات میتوانید به ثبت نمودن اسکرینشات، ثبت نمودن ویدئو اسکرین، همچنین کنترل کردن منبع های صوتی و انتشار بازی های مختلف بپردازید.
این قسمت دارای پنلهای کاملا مجزایی است که هرکدام از آن ها کاربرد های مختلفی دارند: یکی از این پنلها مشخصات عملکرد مانند مصرف CPU و RAM را نشان خواهد داد که می تواند بسیار کاربردی باشد و برای برخی کاربران کاملا حیاتی به نظر برسد؛ قسمت دیگر امکان چت کردن با سایر بازیکنان را فراهم می آورد که امکان بسیار خوبی می باشد و کاربران می توانند به سادگی و با کیفیت بسیار خوبی اقدام به چت کردن با یکدیگر بکنند و همچنین تنظیمات صوتی در قسمت دیگری قرار گرفته شده اند که کاربران می توانند به آن مراجعه کنند و اقدام به تنظیم نمودن طبق علاقه خود کنند. این قسمت برای ثبت نمودن ویدئو کلیپهای که برای بازی نمی باشند هم بسیار مفید است.